Lazer Markalama Sistemleri SSS

Burada aşağıdaki bilgileri bulacaksınız:

Lazerlerin çeşitli türleri ve güç seviyeleri arasındaki fark nedir ve uygulamam için hangisi doğrudur?

Çoğu kodlama lazerleri üç temel gruba ayrılır: 10 watt, 25-30 watt ve 40+ watt. Mevcut sistemlerin çoğu, (x-y ekseni galvolarını kullanan ve sağlam yazı tipi karakterleri sunan) döndürmeli ışın teknolojisinden yararlanır. İhtiyaç duyduğunuz güç sınıfı, uygulamaya bağlıdır. Güç hıza eşit olduğundan, hat ne kadar hızlıysa ihtiyaç duyulan güç o kadar fazladır. Alt katman ve kod içeriği gibi diğer unsurlar da dikkate alınmalıdır (aşağıya bakın).
Sayfa başı

Uygun lazer markalama sistemini seçerken hangi değişkenler dikkate alınmalıdır?

Doğru sistemi değerlendirmede dikkate alınacak unsurlar hat hızını, ürünler arasındaki aralığı (boşluğu), markalanacak alt katmanı (malzemeyi), kod içeriğini (miktar ve alan boyutlarını), çevre koşullarını ve bütünleştirme ihtiyaçlarını içerir.
Sayfa başı

Hangi arabirim seçenekleri kullanılabilir?

Membran temelli elde kullanılan bir kontrol cihazı, harici dokunmatik ekranlı operatörü arabirimi veya (Smartgraph yazılımımıza sahip) bilgisayar kullanma seçeneklerine sahipsinizdir. PLC’lere bağlantı için, 8 bit/hat (256 şablonlu) dijital giriş seçimine izin veren bir Müşteri Arabirimi Kutusu mevcuttur.
Sayfa başı

Lazerle markalanmaları için ürünlerin hareketli olması gerekir mi?

Döndürmeli ışın lazerlerimiz, ürünleri üretim hattı üzerinde ilerlerken, hareket halinde markalayabilir. Lazerlerimiz aynı zamanda ürünün hareket etmediği ve lazer markalamanın uygulandığı durağan veya sabit moda da markalama yapar.
Sayfa başı

Sistem için tipik önleyici bakım (PM) nedir?

Temel önleyici bakım asgari düzeydedir ve tozlu veya ıslak ortam gibi uygulama koşullarına bağlıdır. Duman aspiratöründeki filtrelerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir; ayrıca ön taraftaki optikleri de (gerektiğinde) kontrol etmeniz ve temizlemeniz gerekir. Çalışma koşullarına ve kullanıma bağlı olarak, yıllık olarak daha ayrıntılı bir önleyici bakım önerilir.
Sayfa başı

Lazer markalama sistemlerini kullanırken hangi güvenlik sorunları mevcuttur?

CO2 lazerleri Sınıf IV lazerleri olarak kabul edilir ve bu lazerlerin Sınıf I sisteminde çalıştırılması önerilir. Bu, bireylerin lazerin içine bakmasını veya ellerini çıkış optiğinin önüne yerleştirmesini engelleyecek şekilde markalama noktasını korumanız gerektiği anlamına gelir. Bu genellikle erişimi sınırlandırmak için çıkış optiğinin ve taşıyıcının çevresine şeffaf plastik bir kaplama yerleştirerek gerçekleştirilir. Bağlantılar kaplamanın doğru konumunda olmaması halinde çalışmayı durdurmak için genellikle bu temel kurulum içine dahil edilir. Bu koruma, alıcının sorumluluğundadır ve her bir uygulamanın ihtiyaçlarının anlaşılmasına memnuniyetle yardımcı oluruz.
Sayfa başı

Lazer markalamanın avantajları nedir?

Lazer markalama sistemleri azaltılmış kapalı kalma sürelerini, (hem maliyetle hem de çevreyle ilgili nedenlerle) tüketim maddelerinin ortadan kaldırılmasını, kalıcı markalamaları ve genellikle mürekkep tabanlı yazıcılarla özdeşleştirilen azaltılmış önleyici bakımı ve maliyeti sunar.
Sayfa başı